Nom de la Regió: la catalanitat de dol!

El Comitè del Nom, mandatat per la Regió ha parit un ratolí, Roussillon, en última posició restacat a Occitanie, terme dominant per altra banda. Catalogne i Pays Catalan han estat desbancats.

El col·lectiu SEM reunint partits i entitats, denuncia aquesta negació de reconeixement i, diguem ho, aquesta manipulació de la Regió a través d’un Comitè d’experts. Sobre les 8 propostes de la llista, només 4 o 5 seran triades el 15 d’abril pels elegits.

Sola la vuitena proposta “Occitanie-Roussillon” defineix en part el segon component
cultural, lingüístic, identitari i històric de la Regió, usa una terminologia inadequada per designar tots els catalans del nord ( Conflent, Vallespir i Cerdanya queden fora). Afegim que aquesta proposta no té cap garantia de ser una de les 4 o 5 que triaran els elegits regionals.

SEM havia donat el seu suport a la candidatura Onesta i després a Carole Delga i no pot acceptar que les promeses ja siguin bandejades en els primers passos de la nova Regió.

És clar, 450 000 catalans no poden rivalitzar amb milions d’occitans, però la cohesió d’un
territori no pot aludir el respecte i el reconeixement dels seus components.

Cridem a la responsabilitat dels elegits de la Regió per assumir totes les conseqüències de les seves decisions. Occitània Catalunya o Occitània Pais Català tenen el dret de participar amb legitimitat a la votació popular.

El col·lectiu SEM, segur de comptar amb el sosteniment popular, es manté atent i actuarà de valent per una mobilitzacio general dels catalans en el seu territori.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s