Un nom per la regió

El Col·lectiu SEM escriu als batells i Conseller Regionals

Aran del procés engegat pel Consell Regional per a triar el nom de la regió, el Col•lectiu SEM engega una campanya per a reivindicar Occitània-Catalunya, Occitanie-Catalogne.

El primer dels actes és una carta enviada als elegits on s’explica la posició del Col·lectiu i on se demana als elegits que se posicionin.

El segon serà una conferència oberta al públic el 14 d’abril a les 18:30h Sala de les Llibertats a Perpinyà. En el marc de la campanya, el Col·lectiu en col·laboració amb 3 o 4 municipis organitzaran unes consultes sobre la proposta de noms.

Carta als elegits:

Després de les eleccions regionals i amb la fusió de les dues regions, Catalunya Nord se troba en una cruïlla que nos pot donar nova empenta o que ens pot fer desaparèixer de NOM i de FET.
Ara fa deu anys, 8000 catalans caminaven pels carrers de Perpinyà cridant: Septimània NO. El rebuig era ben clar. Era el rebuig de perdre el nom i el de perdre la identitat política. Aquest país no vol afegir una centralització regional a la centralització parisenca que pateix…

Après les élections régionales et avec la fusion des deux régions, nous nous trouvons dans une situation qui peut nous donner une nouvelle impulsion ou nous faire disparaître de NOM et de FAIT.
Il y a dix ans, huit mille catalans marchaient dans les rues de Perpignan en scandant Non a la Septimanie. Le rejet était clair: c’était le refus de perdre le nom et l’identité politique. Ce pays ne veut pas ajouter un centralisme régional au centralisme parisien qu’il subit….

llegir la carta completa

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s